RÝCHL. KANOISTIKA-ME: Striebro pre Gelleho s Vlčekom v K2 na

19.06.2011 Celý región

BFoto: SITA/Ľudovít Vaniher
BELEHRAD 19. júna (WEBNOVINY) - Slovenský mužský dvojkajak s posádkou Peter Gelle - Erik Vlček obsadil vo finále K2 mužov na 500 m na XIII. majstrovstvách Európy v rýchlostnej kanoistike v srbskom Belehrade druhé miesto a pri svojej spoločnej premiére na medzinárodnej scéne vybojoval striebornú medailu.

Zvíťazili obhajcovia zlata z minuloročného šampionátu v španielskej Trasone Bielorusi Vadim Machnev s Romanom Piatrušenkom. Slovenská novozložená zostava za nimi zaostala o 246 tisícin sekundy (0,246 s).


Kmeťová s Kohlovou na 500 m ôsme

Slovenské kajakárky Ivana Kmeťová s Martinou Kohlovou obsadili vo finále olympijskej disciplíny K2 žien na 500 m na XIII. majstrovstvách Európy v rýchlostnej kanoistike v srbskom Belehrade 8. miesto. Titul európskych šampiónok si vybojovala maďarská dvojica Tamara Csipesová, Katalin Kovácsová. Kovácsová sedela vo víťaznej lodi na tejto trati aj vlani, ale spolu s ňou v nej bola Natasa Janicsová. Kmeťová s Kohlovou za novými majsterkami Európy zaostali o 4,398 s.

Zverenky trénera Filipa Petrlu svojím umiestnením nesplnili podmienku Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky (SZRK) o automatickej nominácii na augustové MS do maďarského Szegedu, ktorým pre deblovky bolo umiestnenie do 5. miesta. O účasť na svetovom šampionáte budú musieť bojovať v internej kvalifikácii začiatkom júla v českých Račiciach.
 

Vyberte región